Économie

Kush i rrëzoi valutat?

3 Min de lecture
Prej disa muajsh monedha vendase ka nisur një forcim konstant ndaj valutave në tregun e brendshëm. Leku sot këmbëhet me 103.62 euro,…
Économie

Kontradikatat e rritjes ekonomike

3 Min de lecture
Ekonomia u rrit me 2.72% në tremujorin e parë të vitit, duke shënuar ritmin më të ulët që prej pandemisë së Covid-19…
Économie

E humbëm dhe shansin e gazit të TAP

4 Min de lecture
Shqipëria është një shtet që pozicionin gjeografik do ia kishin zili shumë të tjerë. E lidhur me perëndimin përmes detit Adriatik, në…
Économie

Fituesit dhe humbësit e krizës së çmimeve.

4 Min de lecture
Të dhënat e zyrtare të publikuara nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë sugjerojnë se të ardhurat në buxhetin e shtetit u rritën gjatë vitit të shkuar me 330 milion më shumë se plani fillestar…